Gašparovič pozitívne ocenil obnovu Bardejova

26.08.2005 Bardejov

Bardejov 27. augusta (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič vyjadril spokojnosť so stavom obnovy historického centra Bardejova. Po rozhovore s primátorom mest...
Bardejov 27. augusta (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič vyjadril spokojnosť so stavom obnovy historického centra Bardejova. Po rozhovore s primátorom mesta Borisom Hanuščakom sa po krátkej prehliadke Radničného námestia vyjadril: \"Bardejov patrí medzi tie mestá, ktoré sa vzorne starajú o pamiatky\".

Pre TASR ďalej povedal, že je dobré, keď \"aj primátor a občania Bardejova majú vzťah k histórii svojej, k histórii slovenskej\".
Gašparovič bol v Bardejove už pred rokom. Vtedy slávnostne dávali do užívania prvú etapu reanimácie Radničného námestia. Po roku prezident konštatoval, že urobili veľmi veľa.
Hanuščak informoval hlavu štátu, že vstúpili do ďalšej fázy obnovy, opravujú priľahlé ulice. Tohto roku by mala byť obnovená Baštová, Františkánov, Hviezdoslavova, Kláštorná. Náklady na rekonštrukciu uhradia z mimorozpočtových zdrojov mesta.
Najrozsiahlejší projekt obnovy historického jadra v novodobých dejinách mesta nemá charakter Poťomkinovej dediny. Vymieňajú sa aj inžinierske siete za finančnej spoluúčasti ich správcov. Súčasťou prác je celkové riešenie s drobnými architektonickými prvkami. Mesto zverejnilo vo svojom infokiosku v budove radnice aj budúcu vizuálnu podobu opravovaných ulíc.
 

Vyberte región